bio

BLUE MAXX is een bluegrassband opgericht in 2009 door muzikanten uit de Antwerpse Kempen die al jarenlang dit opwindend genre beoefenen dat in het kielzog van de bijna-een-Oscar-gewonnen-hebbende Vlaamse film A broken circle breakdown een bredere weerklank kreeg in het Vlaamse folkmuzieklandschap.

 

 

Bluegrassmuziek is een voortzetting van de oude stringbandmuziek die zowel in de Europese als Afro-Amerikaanse tradities zijn wortels heeft.

 

Als een van de weinige soorten folkmuziek heeft bluegrass een jazzachtige structuur: één instrument speelt een solo, terwijl alle andere de begeleiding voor hun rekening nemen. De solo gaat vervolgens over van het ene instrument op het andere.

 

Minstens zo belangrijk voor de definitie van het genre is de zang: de lead – vaak ongewoon hoog – de twee-, drie- of vierstemmige harmonieën, waarin de stemmen versmelten tot een geheel.

Blue Maxx Bluegrass Fiddle

In 2015 presenteerde BLUE MAXX zijn eerste fullcd ‘A wicked path of sin’ waardoor de groep doorstootte naar de hogere regionen van het Benelux bluegrassgebeuren.


Door deze cd en hun performances tijdens de diverse Low Country Bluegrassfestivals in Oelegem (B) , het Ewobfestival (NL) (European World of Bluegrass) en het internationale bluegrassfestival in La Roche-sur-Foron (F) en hun vele concert-en caféoptredens is Blue Maxx een naam met weerklank geworden.


BEZETTING


Luc Van Peteghem - Bas, zang

Dieter Van Peteghem - Guitar, zang

Jan Michielsen -  Mandoline, zang

Stefaan Van Laethem - Fiddle, zang.

Gerd Van Loock - Banjo, geen zang.